Книгата АЛХИМИЯ НА ЗДРАВЕТО

ни се дава като система за контрол и превенция на над 100 заболявания, за цялостно възобновяване на тялото и ума и развитие на ценните умения на Седемте сили на живота. С най-добри пожелания за много здраве, приятни преживявания и вълнуващи моменти на откровение с Алхимията на Здравето и Живота!

Мисия и посвещение на тази книга

Здравето е естественото сътояние на хармония между ума, волята и сърцето на човека. „Доброто е условие за здравето. Без добро човек не може да бъде здрав.” , Петър Дънов. "АЛХИМИЯ НА ЗДРАВЕТО" е посветена на активните личности, стремящи се към благополучието и успеха. За креативните хора, търсещи да открият своите скрити таланти. За лекарите и техните пациенти, търсещи пътя към изцелението. За хората, стремящи се да постигнат здравословния баланс.

неделя, 17 април 2022 г.

12.4 Имунните клетки говорят

 стр.92

АлхимиЯ на АпогеЯ   [ Част І: Качество на Живот ]

Често, когато посещаваме личният си лекар, той има нужда да прегледа кръвната ни картина, за да разбере по-точно какъв е нашият здравен проблем. Медицинската диагностика следва точно определени методология и принципи, преди да приложи съответното лечение. (стр.11-12,112)

Както разгледахме по-горе, (стр.15,80,85) става ясно, че нашите имунни клетки използват необичайни за нас сигнали за комуникация, с които се опитват да ни съобщят и предадат определена информация, която не касае непременно нашето телесно здраве. За беда, ние често оставаме глухи, или просто не възприемаме тези сигнали. Нека да се опитаме да направим, своеобразен превод на „имунния език”, за да разберем какво е посланието, което имунните ни клетки се опитват  толкова настоятелно да ни изпратят:  

 

·        Лимфоцити: свързани са с хигиената на нашето душевно и физическо тяло. Негативните емоции и мисли, както и лошата хигиена и диетичните грешки,  убиват лимфоцитите – респективно намаляват силите на организма да се бори с вируси и болести. Разрушителните емоции и мисли не са хигиенична храна за тялото и душата. (стр.27,33,84,143,149,165)

·        Левкоцити: вярата е тази, която води напред човека. (стр.37,114) Вярата прогонва разяждащи емоции като страх, отчаяние, депресия, песимизъм.

·        Неутрофили: свързани са с волята и разумното й приложение. (стр.86)

·        Еозинофили: свързани са с мотивацията и творческите подбуди. (стр.15,34,148)
Човек трябва да е „творец” и умерено да прилага идеалите си за красота, доброта, чистота, хармония, преди всичко в собственият си организъм.

·        Базофили: израз на приложението на справедливостта в живота. (стр.167,182)
Истината е една, но от различните гледни точки показва „различни лица”.

·        Моноцити: изразяват Надеждата, Интуицията,Осъзнатостта.(стр.36,52,83,155)

·        Еритроцити: червените кръвни телца са носители на Любовта. (стр.133,173,179)
Успяваме ли да бъдем добри проводници на Любовта? 

·        Хемоглобин: Мъдростта повдига хемоглобина. (стр.15,73,105,110,114,137,144,175)
Хемоглобинът, подобно на Мъдростта, се нуждае от светлина и кислород, за да достави и предаде правилно ценната житейска информация, която влага в еритроцитите, сърцето и душата ни. Трудностите могат да изчерпят, но и да мобилизират хемоглобина, в зависимост от Мъдростта ни. (стр.63,106,111,135,162)

 

 АлхимиЯ на Здравето           [ Част І: Глава 12: Имунната система ]                      92


Няма коментари:

Публикуване на коментар

АЛХИМИЯ НА ЗДРАВЕТО

А лхими Я на А поге Я ИзкуствотО да Бъдеш Себе си!   посланието от корицата  Книгата, която Ви предстои да разлистите , се появи...

най-четени